Ünlü markaların stilistlerinden annelere özel ipuçları. Nasıl giyinmeli, bu yazın modası neler, zayıf ve uzun ...


Faik Sönmez’in stilisti Sibel Aral, 40 beden üstü kadınlar için kumaş, desen ve renk seçimleri konusunda öneri yapıyor….İster ince yapılı, ister kilolu olsun, tüm kadınlar daima şık olmak ve beğenilmek ister. 40 beden ve üstü kadınlar, kıyafetlerinin desenlerine, kumaşlarına, renklerine dikkat ederek giyim hatalarından uzaklaşabilirler. Uygulayacakları farklı kombinasyonlarla hem daha şık olabilir, hem de daha orantılı görünebilirler.


DESENLER


Büyük beden kadınların kendilerini olduklarından daha geniş gösteren iri desenlerden kaçınması gerekir. Aynı şekilde enine geniş çizgiler de tavsiye edilmez. Bunlar yerine; ince ve boyuna çizgiler, çok belirgin olmayan, floral desenler veya Uzakdoğu desenleri büyük bedenlileri daha orantılı gösterecektir.


KUMAŞLAR


Hem kullanım rahatlığı, hem görünüm açısından büyük bedende kumaşın model kadar önemi vardır. Bluz, elbise ve eteklerde dökümlü, ince kumaşlar; pantolonda lycralı kumaşlar tercih edilmelidir. Sert görünümlü, dik duran, dökümü olmayan kumaşlardan kaçınılmalıdır. Naturel kumaşlar, pamuklular, ketenler, sağlık ve rahatlık açısından kullanılmalı, aşırı dar, üste oturan lycralı üstlerden uzak durulmalıdır.


RENKLER


Genel kural olarak koyu renkler daha ince gösterir. Ancak sadece koyu renklerle kısıtlı kalmak günümüzün moda anlayışındaki renkliliğin ve çeşitliliğin dışında kalıyor. Çok açık renkler dışındaki tüm ara tonlar kullanılabilir. Üst grupta açık renk, altta onun koyu tonu ile hoş bir ikili oluşturulabilir. Doğru ton bulunduğu takdirde kullanılmayacak renk yoktur.Katon'un tasarımcıları Arzu Tanan, Çiğdem Dağlaroğlu ve Şeyma Uludağı'ın Anneler Günü için önerileri ise...Yaş 100 bile olsa bir kadın daima detaylara önem vermeli . Renklerde mümkün olduğunca koyu olanları seçmekte fayda var. Kumaşların dökümlü olması daha uygun, kalın ve sert kumaşlar kesinlikle daha şişman gösterir


NE DAR, NE BOL OLMALIDar etek veya çok bol etekler ,çok bol paçalar veya saran pantolonlar kişiyi daha şişman gösterir. Derin ‘’V’’ yaka iyidir, yüzü de inceltir. Büyük desenli motifler şişmanlığı vurgular, çok büyük desenli giysiler şişman gösterir. Kısa paça kısa bacakları daha kısa gösterir ,giyilmemeli


SAKİN DESENLER VE DİKEY ÇİZGİLER


Kısa boylu, toplu orta yaş bayanlar,genelde büyük desen ve enine çizgili bluz, pantalon ve elbiseleri kesinlikle kullanmamalı. Düz kuplar, dikey çizgiler ve sakin desenler tercih etmeliler. Düz ökçeli ayakkabıları desen ve çizgiler çok rahat taşıyabilirler.


DİZ HİZASI ETEKLER TERCİH EDİLMELİ


Toplu olanlar,kalçayı örten tunikleri tercih etmeliler, boyuna çizgili modeller veya boyuna desenli modelleri kullanabilirler. Çok kalın olmayan kumaşlar bu tarz kişiler uygundur.Kısa boylularda enine çizgiler kullanmamalı çok büyük desenler de onları olduklarında daha kısa gösterebilir. Çok uzun etekler yerine daha diz hizasındaki eteklerde görüntü daha iyidir.Uzun boylular,boyuna desenli ve çizgili kumaşlardan kaçınmalıdırlar.

Hiç yorum yok: